VDL Groep tekent samenwerkingsovereenkomst met SBB
V.l.n.r.: Jennifer van der Leegte (directielid VDL Groep), Rob Bloks (coördinator praktijkopleider VDL Groep), Maartje Rijnsburger (senior adviseur praktijkleren SBB), Vincent van Baaijen (manager sectorunit Techniek SBB) en Chantal Panjoel (VDL-opleidingen)

VDL Groep tekent samenwerkingsovereenkomst met SBB

9 mei 2019

“Het bieden van een kwalitatief goede opleiding en begeleiding voor stagiaires en bbl-leerlingen staat bij VDL Groep hoog in het vaandel. De jeugd van vandaag is immers de toekomst van morgen”, aldus Rob Bloks, coördinator praktijkopleider van VDL Groep. Gezien het tekort aan vakmensen is het van cruciaal belang dat jongeren op een hoog niveau worden opgeleid, zodat hun opleiding aansluit bij de praktijk. Daartoe is vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB ondersteunt VDL-bedrijven en hun praktijkopleiders om mbo-studenten professioneel te begeleiden. Met deze overeenkomst wordt de samenwerking tussen VDL Groep en SBB verder geïntensiveerd.

Wereldwijd kent VDL Groep 104 werkmaatschappijen. Van de 63 locaties in Nederland zijn 52 VDL-bedrijven erkend als leerbedrijf. In totaal kent VDL jaarlijks ongeveer 450 stagiaires en leerlingen van niveau 1 t/m 4 en van allerlei soorten richtingen zoals techniek (o.a. lassen, mechatronica, verspanen en assemblage), procestechnologie, automotive en logistiek. De VDL-praktijkopleiders, dat zijn er inmiddels meer dan 200, worden daarbij ondersteund door een kleine groep adviseurs vanuit SBB zodat een optimale begeleiding van de stagiaires en leerlingen gewaarborgd blijft.

Maartje Rijnsburger, senior adviseur praktijkleren bij SBB: “De centrale afspraken vertalen we naar de VDL-bedrijven en bieden advies op maat. We volgen en helpen de opleidende bedrijven intensief bij het verder uitbouwen van een sterke leeromgeving. De voortdurend veranderende arbeidsmarkt vraagt om toekomstbestendig onderwijs. Bijvoorbeeld door de effecten van technologische ontwikkelingen. Door trends, ontwikkelingen en inzichten met elkaar te delen, bevorderen we de aansluiting van onderwijs op de beroepspraktijk.”

Terug naar overzicht