Nederlands

Print pagina

Vol automatische parkeersystemen

Vol automatische parkeersystemen 

Bij volautomatische parkeersystemen komen er geen gebruikers in de garage en beweegt het systeem volledig computergestuurd. Dit levert een zeer gebruiksvriendelijke parkeergarage.

Hoe werkt het?
De gebruiker meldt zich buiten het gebouw aan met een afstandbediening. Het toegangslicht gaat op groen, de deur opent zich, zodat de bestuurder de innamebox in kan rijden. Het systeem geeft door middel van een display instructies aan de bestuurder hoe zijn auto te plaatsen. Gecontroleerd wordt of de auto niet te groot of te zwaar is. Wanneer de auto geaccepteerd is, verlaat de bestuurder de auto terwijl de toegangsdeur naar buiten zich sluit. De bestuurder gaat naar de wachtruimte waar hij bij de bedieningsconsole aangeeft dat de auto geparkeerd mag worden. De toegangsdeuren naar de innamebox worden vergrendeld en de auto schuift de garage in waar hij wordt opgeborgen.

Wanneer de bestuurder zich later meldt bij de bedieningsconsole wordt de auto naar buiten gebracht. Hierbij wordt de auto gedraaid zodat deze met de neus in de rijrichting klaar staat. De toegangsdeur gaat open en de bestuurder kan met de auto de garage verlaten.

Shuttlesysteem en puzzlesysteem
De techniek die gebruik wordt kan in hoofdzaak verdeeld worden in systemen die gebruik maken van een gangpad om een auto van de parkeerplaats naar buiten te transporteren (shuttlesysteem) en systemen die geen gangpad hebben (puzzlesysteem). De laatste systemen schuiven de auto’s als een schuifpuzzel naar buiten.  

Vol automatisch parkeren 

Vol automatische parkeren

Vol automatisch parkeren

Vol automatisch parkeren